Hlavy
Hlava oddělená od trupu ryby se používá především k přípravě rybí polévky.
Čerstvé chlazené výrobky nejlépe vyhovují častému požadavku zákazníků na dodávku čerstvé ryby. Ihned po opracování ve zpracovnách ryb jsou výrobky volně uloženy do polystyrenových krabic a zasypány šupinkovým ledem.
Další variantou distribuce čerstvých chlazených výrobků je jejich zavakuování. Vakuované chlazené rybí výrobky jsou u prodejců ryb oblíbené především vzhledem k snadnější manipulaci a menším nárokům na vybavení prodejního místa.
Trvanlivost chlazených výrobků na ledu je 6 dnů. V případě vakuovaných chlazených výrobků je trvanlivost 7 dní.
Hlava oddělená od trupu ryby se používá především k přípravě rybí polévky.
Trup ryby rozpůlený přibližně středem páteře včetně břišních a prsních ploutví.
Vnitřnosti z kapra pro přípravu rybí polévky jsou žádaným artiklem restaurací nejen v předvánočním období.
Trup vznikne oddělením hlavy a hřbetní, ocasní a řitní ploutve z vykuchané ryby.
Kuchání ryby se provádí rozříznutím tělní dutiny na břišní straně od hlavy a vyjmutím všech vnitřností.
Porce jsou vyráběny porcováním půlek ryby na stejnoměrné díly určené ke kuchyňské úpravě.
Trup ryby se dělí příčnými řezy od hřbetu k břichu podél žeber na porce ve tvaru podkovy.
Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jedná se o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Chlazené ryby - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2022 u certifikovaných prodejců.
Informace o předvánoční prodejní době vánočních kaprů na sádkách Lahovice..
Tip na výlet do jižní částí Prahy, na výlet přírodou a blízkou prodejnou živých ryb z třeboňských rybníků na Sádkách Lahovice.
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprUzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Filet je určen k rychlé přípravě jídel. Vhodný je i ke grilování.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Klasické porcování ryb na podkovy.
Nakupujte čerstvé ryby od společnosti FISH MARKET a.s.
Ve zpracovně ryb se opracuje ryba na výrobky jako jsou podkovy, filety a další.
Prodej čerstvých ryb v Praze zajišťují sádky Lahovice.