Výrobky z ryb
Společnost FISH MARKET a.s. zajišťuje dodávky chlazených, mražených i uzených výrobků z ryb.
Společnost FISH MARKET a.s. zajišťuje dodávky chlazených, mražených i uzených výrobků z ryb.
Ve zpracovnách jsou ryby opracovávány na výrobky, které umožňují rychlejší zpracování ryby v gastronomických provozech, restauracích i v běžné domácnosti.
Mražení ryb umožňuje výrazně prodloužit trvanlivost a délku uchovávání rybího masa. Využívá se především v gastronomii. Výrobky z ryb je možné před zmrazením vakuovat.
Požadavek na dodávku čerstvých ryb nejlépe splňují chlazené rybí výrobky dodávané na ledové tříšti. Chlazené ryby je možno také vakuovat.
Uzení ryb se provádí ve zpracovně ryb. Udíme celé ryby nebo podkovy. Výrobky dodáváme buď volně ložené, nebo vakuované.
Kuchání ryby se provádí rozříznutím tělní dutiny na břišní straně od hlavy a vyjmutím všech vnitřností.
Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jedná se o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví.
Trup ryby se dělí příčnými řezy od hřbetu k břichu podél žeber na porce ve tvaru podkovy.
Porce jsou vyráběny porcováním půlek ryby na stejnoměrné díly určené ke kuchyňské úpravě.
Trup vznikne oddělením hlavy a hřbetní, ocasní a řitní ploutve z vykuchané ryby.
Trup ryby rozpůlený přibližně středem páteře včetně břišních a prsních ploutví.
Hlava oddělená od trupu ryby se používá především k přípravě rybí polévky.
Vnitřnosti z kapra pro přípravu rybí polévky jsou žádaným artiklem restaurací nejen v předvánočním období.
Polotovar kapří umožňuje přípravu rozmanitých receptů s velmi jednoduchou přípravou.
Zpracování ryb probíhá ve třech zpracovnách v Třeboni, Českých Budějovicích a Jesenici u Chebu.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2022 u certifikovaných prodejců.
Informace o předvánoční prodejní době vánočních kaprů na sádkách Lahovice..
Tip na výlet do jižní částí Prahy, na výlet přírodou a blízkou prodejnou živých ryb z třeboňských rybníků na Sádkách Lahovice.
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprMražené rybí výrobky zajišťují celoroční dostupnost některých ryb.
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Vnitřností zbavené ryby se hodí k pečení, grilování i dalším úpravám.
Mražené rybí výrobky zajišťují celoroční dostupnost některých ryb.
Ve zpracovně ryb se opracuje ryba na výrobky jako jsou podkovy, filety a další.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.