
Kuchaná ryba
Vnitřností zbavené ryby se hodí k pečení, grilování i dalším úpravám.
Atraktivní skupinou sladkovodních ryb s kvalitním masem ceněným v gastronomii jsou dravé ryby.
Podle způsobu obživy dělíme ryby na masožravé dravé a všežravé nedravé, kterých je většina. Mezi české dravce, které tvoří osádku rybníků na Třeboňsku patří:
Celoročně nejžádanější dravou rybou je candát obecný. Maso candáta je velmi kvalitní a chutné s minimem kostí. Většina dravých ryb je ve formě živé ryby nebo chlazené ryby k dispozici hlavně v podzimních měsících výlovů. V dalších obdobích hlavně jako mražená ryba.
Úhoř se v rybnících vyskytuje velmi zřídka a při výlovech jsou loveny spíše jednotlivé kusy. Společnost FISH MARKET a.s. ale úhoře nakupuje od dodavatelů a prodává svým zákazníkům. Lov dravých ryb je velmi oblíben mezi rybáři.
V případě zájmu o koupi těchto dravých ryb, se obraťte na managera prodeje živých ryb Ing. Emericha Čížka
Vložte komentář či dotaz. U článku - Dravé ryby - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2022 u certifikovaných prodejců.
Informace o předvánoční prodejní době vánočních kaprů na sádkách Lahovice..
Tip na výlet do jižní částí Prahy, na výlet přírodou a blízkou prodejnou živých ryb z třeboňských rybníků na Sádkách Lahovice.
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprVnitřností zbavené ryby se hodí k pečení, grilování i dalším úpravám.
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Filet je určen k rychlé přípravě jídel. Vhodný je i ke grilování.
Klasické porcování ryb na podkovy.
Váhové kategorie tržních ryb.
Prodej čerstvých ryb v Praze zajišťují sádky Lahovice.
Mražené rybí výrobky zajišťují celoroční dostupnost některých ryb.