Hlavy
Hlava oddělená od trupu ryby se používá především k přípravě rybí polévky.
Třeboňský kapr (lysec i šupináč) vyprodukovaný v Rybářství Třeboň a.s. je hlavním obchodním artiklem společnosti FISH MARKET a.s. Kapr je v nabídce celoročně a je prodáván jak živý, tak ve formě zpracovaných rybích výrobků.
Uplatnění kapr najde především v gastronomii. Nejvíce kaprů se tradičně konzumuje u příležitosti štědrovečerní večeře ve formě řízků. Svůj význam má kapří maso i jako postní pokrm v době velikonočních svátků.
U kapra je ceněno jeho kvalitní maso s nutričními hodnotami odpovídající požadavkům zdravé výživy.
Jednou z delikates třeboňské gastronomie jsou kapří hranolky jejichž recept pochází z třeboňské restaurace Šupina.
Kapr je také významnou rybou sportovního rybolovu a je prodáván jako násadová ryba pro rybářské revíry určené ke sportovnímu rybolovu.
Hlava oddělená od trupu ryby se používá především k přípravě rybí polévky.
Uzení ryb se provádí ve zpracovně ryb. Udíme celé ryby nebo podkovy. Výrobky dodáváme buď volně ložené, nebo vakuované.
Vnitřnosti z kapra pro přípravu rybí polévky jsou žádaným artiklem restaurací nejen v předvánočním období.
Trup vznikne oddělením hlavy a hřbetní, ocasní a řitní ploutve z vykuchané ryby.
Kuchání ryby se provádí rozříznutím tělní dutiny na břišní straně od hlavy a vyjmutím všech vnitřností.
Porce jsou vyráběny porcováním půlek ryby na stejnoměrné díly určené ke kuchyňské úpravě.
Trup ryby se dělí příčnými řezy od hřbetu k břichu podél žeber na porce ve tvaru podkovy.
Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jedná se o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Kapr obecný - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2022 u certifikovaných prodejců.
Informace o předvánoční prodejní době vánočních kaprů na sádkách Lahovice..
Tip na výlet do jižní částí Prahy, na výlet přírodou a blízkou prodejnou živých ryb z třeboňských rybníků na Sádkách Lahovice.
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprKlasické porcování ryb na podkovy.
Filet je určen k rychlé přípravě jídel. Vhodný je i ke grilování.
Mražené rybí výrobky zajišťují celoroční dostupnost některých ryb.
Vnitřností zbavené ryby se hodí k pečení, grilování i dalším úpravám.
Váhové kategorie tržních ryb.
Ve zpracovně ryb se opracuje ryba na výrobky jako jsou podkovy, filety a další.
Mražené rybí výrobky zajišťují celoroční dostupnost některých ryb.