Kuchaná ryba
Kuchání ryby se provádí rozříznutím tělní dutiny na břišní straně od hlavy a vyjmutím všech vnitřností.
Sumec velký je největším dravcem mezi sladkovodními rybami. Jako největší ryba sladkovodních sportovních revírů je sumec velmi oblíbeným trofejním úlovkem.
Maso sumce se vyznačuje vyšším procentem tuku oproti kaprovitým rybám.
V třeboňských rybnících je sumec, stejně jako candát a štika, produkován jako doplňková ryba v chovných rybnících.
Sumec je ve všech svých formách (živá tržní ryba, chlazené a mražené výrobky i uzené výrobky) dostupný celoročně. Živý tržní sumec se prodává o váze 2 – 5 kg.
Kuchání ryby se provádí rozříznutím tělní dutiny na břišní straně od hlavy a vyjmutím všech vnitřností.
Trup ryby se dělí příčnými řezy od hřbetu k břichu podél žeber na porce ve tvaru podkovy.
Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jedná se o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2022 u certifikovaných prodejců.
Informace o předvánoční prodejní době vánočních kaprů na sádkách Lahovice..
Tip na výlet do jižní částí Prahy, na výlet přírodou a blízkou prodejnou živých ryb z třeboňských rybníků na Sádkách Lahovice.
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprČerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Mražené rybí výrobky zajišťují celoroční dostupnost některých ryb.
Klasické porcování ryb na podkovy.
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Prodej čerstvých ryb v Praze zajišťují sádky Lahovice.
Mražené rybí výrobky zajišťují celoroční dostupnost některých ryb.
Komentáře
rosa - #
sumec je nejlepší na grilu
Komentář