Uzené ryby
Uzení ryb se provádí ve zpracovně ryb. Udíme celé ryby nebo podkovy. Výrobky dodáváme buď volně ložené, nebo vakuované.
Tolstolobik je kaprovitá ryba dorůstající velkých rozměrů. Typickým znakem jsou nízko posazené oči.
Maso tolstolobika je tučnější než u jiných kaprovitých ryb, proto je vhodné k uzení.
Význam pro sportovní rybolov je malý. Tolostolobik se na prut loví jen obtížně a jeho úlovky jsou spíše náhodné při chytání jiných druhů ryb. Z toho důvodu je ve formě živé ryby prodáván převážně jako tržní ryba určená ke konzumaci.
Tolstolobik je chován v chovných rybnících Rybářství Třeboň a.s.; jeho dostupnost je u živé ryby od října do května, u mražených výrobků o měsíc déle, tedy do června. Živý tolstolobik se prodává o váze 2 – 4 kg.
Uzení ryb se provádí ve zpracovně ryb. Udíme celé ryby nebo podkovy. Výrobky dodáváme buď volně ložené, nebo vakuované.
Kuchání ryby se provádí rozříznutím tělní dutiny na břišní straně od hlavy a vyjmutím všech vnitřností.
Trup ryby se dělí příčnými řezy od hřbetu k břichu podél žeber na porce ve tvaru podkovy.
Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jedná se o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví.
Vložte komentář či dotaz. U článku - Tolstolobik bílý - zatím není zveřejněn žádný komentář.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2022 u certifikovaných prodejců.
Informace o předvánoční prodejní době vánočních kaprů na sádkách Lahovice..
Tip na výlet do jižní částí Prahy, na výlet přírodou a blízkou prodejnou živých ryb z třeboňských rybníků na Sádkách Lahovice.
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprKlasické porcování ryb na podkovy.
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Vnitřností zbavené ryby se hodí k pečení, grilování i dalším úpravám.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Váhové kategorie tržních ryb.
Prodej čerstvých ryb v Praze zajišťují sádky Lahovice.