Filet
Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jedná se o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví.
Ve zpracovnách ryb jsou živé ryby na základě objednávek zákazníků opracovávány na rybí výrobky.
Filet vzniká vyříznutím svaloviny ryby co nejtěsněji u páteře a žeberních kostí. Jedná se o podstatnou část svaloviny ryby bez hlavy a ploutví.
Trup ryby se dělí příčnými řezy od hřbetu k břichu podél žeber na porce ve tvaru podkovy.
Porce jsou vyráběny porcováním půlek ryby na stejnoměrné díly určené ke kuchyňské úpravě.
Kuchání ryby se provádí rozříznutím tělní dutiny na břišní straně od hlavy a vyjmutím všech vnitřností.
Trup vznikne oddělením hlavy a hřbetní, ocasní a řitní ploutve z vykuchané ryby.
Vnitřnosti z kapra pro přípravu rybí polévky jsou žádaným artiklem restaurací nejen v předvánočním období.
Hlava oddělená od trupu ryby se používá především k přípravě rybí polévky.
FISHMARKET jako výhradní prodejce ryb společnosti Rybářství Třeboň provozuje celoročně prodejnu živých ryb v Praze na Sádkách Lahovice.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2023 u certifikovaných prodejců.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Informace o předvánoční prodejní době vánočních kaprů na sádkách Lahovice..
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprKlasické porcování ryb na podkovy.
Filet je určen k rychlé přípravě jídel. Vhodný je i ke grilování.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Váhové kategorie tržních ryb.
Prodej čerstvých ryb v Praze zajišťují sádky Lahovice.