Uzené ryby
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu. A právě kvalita masa Třeboňského kapr je neoddělitelně propojena s místem jeho původu – Třeboňskem.
Na webu společnosti FISH MARKET je k dispozici základní popis kapra obecného a přehled výrobků vyráběných z této nejrozšířenější kaprovité ryby.
V souvislosti s udělením chráněného zeměpisného označení původu byl v roce 2009 na základě podpory Operačního programu Rybářství zprovozněn samostatný web, který má za cíl propagovat značku Třeboňský kpar.
Na www.trebonskykapr.cz najdete:
Tradiční recept na přípravu vánoční rybí polévky z hlavy kapra a vnitřností. Polévka se podává s na másle osmaženými kostičkami housky.
Zobrazit článek: Vánoční polévka z kapra.
Připravte si kapří hranolky, jednu z pochoutek třeboňských restaurací. Hranolky se připravují z filetu bez kostí.
Zobrazit článek: Kapří hranolky.
Kapr podle pánů z Rožmberka zachovává co možná nejvěrněji recepturu z doby, kdy bylo třeboňské rybníkářství na vzestupu.
Zobrazit článek: Kapr podle pánů z Rožmberka.
Bramborák je tradiční oblíbenou pochoutkou, pokud do něj přidáte kapří maso ve formě polotovaru Kapří, dostaneme opravdu netradiční specialitu. Inspirujte se naším receptem včetně videa s návodem od Petra Stupky.
Zobrazit článek: Bramborák z kapřího masa.
Tradiční vánoční recept na smažené řízky z Třeboňského kapra připravené v trojobalu.
Zobrazit článek: Smažený kapr - vánoční recept.
Připravte si na štědrovečerní stůl jemnou krémovou rybí polévku s hráškem. Receptura vychází z lidových tradic.
Zobrazit článek: Rybí krém s hráškem – rybí polévka dle vánoční tradice.
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Pro přípravu dietních pokrmů z kapra je nejvhodnější vaření či dušení. Velmi chutné pokrmy můžete z Třeboňského kapra připravit pečením. K nejrozšířenějším úpravám patří kapr smažený, který je také nedílnou součástí štědrovečerní večeře. Kapří maso se výborně hodí i ke grilování, ke kterému je možné využít i předem okořeněné výrobky z chlazených kapřích filet.
Zobrazit článek: Způsoby přípravy kapra.
Originální recept z bavorské strany Šumavy na rybí polévku z ořezů a hlavy kapra s knedlíčky z vnitřností.
Zobrazit článek: Rybí polévka s knedlíčky.
FISHMARKET jako výhradní prodejce ryb společnosti Rybářství Třeboň provozuje celoročně prodejnu živých ryb v Praze na Sádkách Lahovice.
Stánkový prodej třeboňského kapra na vánoce 2023 u certifikovaných prodejců.
Prodejní doba sádek a prodejních míst vánočních kaprů skupiny Rybářství Třeboň.
Informace o předvánoční prodejní době vánočních kaprů na sádkách Lahovice..
Chráněné zeměpisné označení Evropské unie, které Třeboňský kapr obdržel v roce 2007, je určeno pro produkty, jejichž kvalita se váže k místu původu chráněného potravinářského produktu.
Třeboňský kaprUzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Vnitřností zbavené ryby se hodí k pečení, grilování i dalším úpravám.
Čerstvé chlazené ryby z jihočeských rybníků.
Klasické porcování ryb na podkovy.
Mražené rybí výrobky zajišťují celoroční dostupnost některých ryb.
Uzený pstruh, kapr, maréna a další sladkovodní ryby.
Prodej čerstvých ryb v Praze zajišťují sádky Lahovice.
Komentáře
Jiřincová Jana - #
Vážení a milí,
my horalé nemáme až tolik možností získat dobrého kapra i mimo vánoc a tak jsme byli letos překvapeni, že v LIDLu měli Třeboňské kapry s rodokmenem, hluboce zmrazené.
Moc jsme si pochutnali a chceme za tu dobrotu poděkovat.
Přejeme Vám všem hodně zdraví a úspěchů v roce 2014.
Jana a Otakar Jiřincovi
Jizerské hory
Komentář